Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pezsgő

A pezsgő olyan borszármazék, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. A házasított (cuvée) pezsgő-alapborokat úgynevezett tirage- likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, amelyek a Méthode traditionelle módszerrel történő palackos erjesztési folyamat természetes hatására szénsavassá válnak.

Fajtái:

1. Szín szerint:

  • fehér
  • vörös
  • rozé

2. Cukortartalom szerint:

  • brut nature (naturherb, bruto natural, pas dosé, dosage zéro, dosaggio zero): 0-3 g/l
  • extra brut (extra herb, extra bruto): 0-6 g/l
  • brut (herb, bruto): 6-12 g/l
  • extra dry (extra trocken, extra seco): 12-17 g/l
  • sec (száraz, trocken, secco, dry, asciutto): 17-32 g/l
  • demi sec (félszáraz, halbtrocken, medium dry) - 32-50 g/l
  • doux (édes, mild, dolce, sweet, dulce, doce): 50 g/l felett
  1. Űrtartalom szerint:

Champagne bottles - size matters

Legismertebbb márkák: Dom Pérignon, Mumm, Moët & Chandon, Veuve Cliquot, Louis Roederer, Laurent Perrier, Lanson, Schlumberger, Freixenet, Henkell, Törley

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu