Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szeszes ízű ital

Tüzes víz - pálinka és chilli - Minden, ami csípA Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et):

  • kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is
  • kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza
  • lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták
  • semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést)

A pálinkának hivatalosan nem nevezhető leggyakoribb szeszesital-fajták:

  • mézes pálinka
  • hagyma- és fokhagymapálinka
  • paprika pálinka
  • diópálinka
  • szilvórium, sligovica
  • krampampuli (cukorral kevert, fűszerezett pálinka takar, melyet fogyasztás előtt rövid időre meggyújtanak)
  • rozsólis (fűszerekkel, gyümölcsökkel, mézzel és tejjel ízesített likőr vagy szeszes ital, mely gyakran pálinkából készül)
  • dudibrendi (eperpálinka)
  • borovicska (borókapálinka)
  • fenyővíz
Rendezés:
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu