Szeszes ízű ital
A Pálinkatörvény értelmében – az osztrák pálinkák mellett – csak olyan szeszes ital nevezhető pálinkának, illetve törkölypálinkának, mely(et):
- kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből, illetve Magyarországon termett szőlőtörkölyből készült Magyarország területén, beleértve a palackozást is
- kizárólag erjesztett gyümölcs, illetve erjesztett szőlőtörköly párlatát tartalmazza
- lepárlásakor úgy finomították legfeljebb 86% alkoholtartalmúra, hogy megőrizte az alapanyag ízét és aromáit, és legalább 37,5% alkoholtartalommal palackozták
- semmilyen módon nem ízesítették, édesítették vagy színezték (leszámítva a hordós és a gyümölcságyas érlelést)
A pálinkának hivatalosan nem nevezhető leggyakoribb szeszesital-fajták:
- mézes pálinka
- hagyma- és fokhagymapálinka
- paprika pálinka
- diópálinka
- szilvórium, sligovica
- krampampuli (cukorral kevert, fűszerezett pálinka takar, melyet fogyasztás előtt rövid időre meggyújtanak)
- rozsólis (fűszerekkel, gyümölcsökkel, mézzel és tejjel ízesített likőr vagy szeszes ital, mely gyakran pálinkából készül)
- dudibrendi (eperpálinka)
- borovicska (borókapálinka)
- fenyővíz
Napoleon Avignon bor-aperitif 0,7l 20%, díszdoboz
1.549 Ft
Kiszerelés: | 1 db |
Cikkszám: 11769
Rendelhető