Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Keserűlikőr

Everything You Need to Know About Bitters, Including How to Use Them | Wine  EnthusiastA bitternek is nevezett (a köznyelvben keserű vagy gyomorkeserű) olyan ízesített égetett szesz – leggyakrabban likőr –, melynek keserű vagy kesernyés íze van. Hagyományosan gyógy- és fűszernövényekkel ízesítik, de felhasználhatók hozzá növénykivonatok, aromakészítmények is. A fűszerek között gyakori a tárnics, kaszkarilla, kínai fahéj, narancshéj.

Általában magukban vagy jéggel fogyasztják étkezés után, némelyeket, például az Aperolt, a Fernet Brancát vagy a Camparit koktélokhoz is használják. Az ún.  koktélbitterek igen erős ízesítésű változatok, ezeket főleg koktélok ízesítésére használják kis mennyiségben. Ilyen például az Angostura bitters. 

Eredetvédett európai bittertípusok a szlovák Demänovka bylinná horká, a német Rheinberger Kräuter, a litván Trejos devynerios, a cseh Beherovka és a szlovén Slovenska travarica

Magyarország legismertebb keserűlikőrje a Zwack Unicum, de készülnek nálunk egyéb finom pálinka alapú bitterek is, mint például a Pannonhalmi Bencés likőrvagy a Zsindelyes Bazilita likőr.

Rendezés:
>
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu