Leírás
A világ első triple malt whisky-je. Speyside három legkiválóbb single maltjának ötvözetéből született meg a Monkey Shoulder, melynek neve azok előtt a régi malátázó emberek előtt tiszteleg, akiknél az egész napos kemény fizikai munka következtében a "majom-váll" nevű testtartás alakult ki. A Monkey Shoulder egy lágy mézes, ugyanakkor pikáns narancsos aromájú prémium whisky.
A „monkey shoulder” kifejezés régi whisky-gyártási örökségünkre emlékeztet. Azokra a malátázó emberekre utal vissza, akik hosszú munkaórák során kézzel forgatták meg a malátát, melytől iszonyú izomlázuk lett a vállukban így karjukat jellegzetes módon, akár egy majom lógatták lefelé – ezt becézték „monkey shoulder”-nek, azaz majom-vállnak akkoriban.
A Monkey Shoulder név szeretetteljes tisztelgést jelent a régi és mai munkásemberek kemény élete előtt. Egy napon, a legendás maláta mester, David Stewart döntött úgy, hogy megalkotja a világ első tripla malátáját, összekombinálva a három legkitűnőbb Speyside-i lepárlóüzemből származó single malt whisky-t. A Monkey Shoulder-t, a lágy és gazdag íz világú, 100 százalékos skót maláta whisky-t, melyet lepárlás és érlelés után a skóciai Dufftown-ban palackoznak, nagyszerű bárokba és csodás otthonokba szánják.
A kombináció három alkotóeleme: a Balvenie, a Glenfiddich és Kininvie. A recept szigorúan őrzött, az arányokat nem hozzák nyilvánosságra. Első töltésű ex-bourbon hordókban érlelik a keveréket kis tételekben összesen hat hónapig mielőtt 40% alkohol fokon palackozzák. A brand 2005-ben indult és 2012-be tört be az Egyesült Államok piacára. Az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb skót whisky a világ vezető magas minőségű bárjaiban.
Terméktulajdonságok
Űrtartalom: | 700 ml |
Származási ország: | Skócia |
Jelleg: | blended |