Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Martell VSOP konyak 0,7l 40%

Martell
20.790 Ft
Menny.:üveg
Elérhetőség: Utolsó 3 üveg raktáron
Várható szállítás: 2023. február 01.
Cikkszám: 665
Szerezhető hűségpontok: 208
A palackon található aranyérmen XIV. Lajos arcképét vésték, ezzel emlékeznek meg a Martell ház 18. századi születéséről. A négy legszebb konyak régiókban készült párlatok keveréke. 6 féle konyak keveréke, a márka vonalának nagyrészével ellentétes, hogy háttérbe szorul a Borderies régió. Az arany borostyán színű keverék 40% alkohol fokot tartalmaz. Fogyasztását elsősorban magában vagy kevés jéggel ajánljuk.
Figyelem!
A kép illusztráció, a termék a valóságban ettől eltérő lehet.
20.790 Ft
Menny.:üveg

Leírás

Az egyik legrégibb prémium francia konyak. A Martell ház 300 éves története alatt a szenvedély és a szakértelem nemzedékről nemzedékre szállt, miközben ez az exkluzív konyak bejárta a világot is: királyi esküvők, az Orient Express és sarkvidéki expedíciók felejthetetlen pillanatait tette még emlékezetesebbé. Az 1715-ben alapított Martell ház igen ismert cognacmárkája de csak a második legnagyobb. A többi nagyhoz hasonlóan számtalan független szőlősgazdával és lepárlóval áll kapcsolatban. Számos különböző minőségben palackozzák a többnyire 40% alkoholtartalmú párlatot: a Cordon Blue kb. 35 éves, a Cordon d' Argent kb. 50 éves. Újabb kreációjuk a Cordon Noir éppenséggel 70 éves. Egészen fiatal 7-9 éves a Dreistern.

Cognac

Charante környékéről származó borpárlatok védett gyüjtőneve. Nevét Cognac városáról kapta. Charante megye meghatározott részéről származó fehérborból készül kétszeres lepárlással. Az érlelés fehér Limousin, Troncais tölgyfa hordóban történik minimum 2 évig. Alkoholtartalma 40 %. 1919-ben a nemzetközi bíróság döntése rögzítette, hogy a cognac (konyak) név kizárólag az említett termelőhely borpárlatai használhatók. A finom konyakot önmagában kell inni, és mindenképpen jég nélkül, szobahőmérsékleten fogyasztva. Zamata mégjobban élvezhető, ha a poharat kezünkkel kissé felmelegítjük. Kijelölt terület: Charente Martitime (központ: Cognac városa), Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bois Ordinaires és Bois Communs Engedélyezett szőlőfajták: ugni blane, folle blanche, colombard; 1947-től kezdve tilos a konyakos üvegeken feltüntetni a termék korát, csak a következő jelzéseket engedélyezték, amik azonban nem egységesek.
3-5 év: 3 csillag vagy V.S. (Very Special)
5-10 év: 5 csillag vagy V.O. (Very Old) vagy V.S.O.P. (Very Special/Superior Old Pale/Produet) vagy Réserve
10 évnél öregebb: X.O. (extra old) és márkánként számos fantázianév

Terméktulajdonságok

Literenkénti kiskereskedelmi egységár (bruttó): 29699 Ft/liter
Űrtartalom: 700 ml
Csomagolás: díszdoboz
Származási ország: Franciaország
>
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu