Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ünnepi italrecept - a Krampampuli

Hozzávalók: Krampampuli, az ördög itala

  • apróra vágott cukrozott gyümölcs (narancshéj, aszalt szilva, füge, mazsola, datolya vagy bármi)
  • darabolt dió, mandula
  • egész fahéj
  • fejenként 6-8 kockacukor
  • 1 liter vörösbor
  • 1 liter fekete tea
  • 3-4 dl rum

 

Elkészítés:

  1. Tedd a cukrozott gyümölcs darabokat egy nagy tálba, amelynek tetejére fémrácsot, arra pedig  egy fémszűrőt helyezel
  2. Rendezd el a kockacukrokat a szűrőre, és önts le valamilyen jó erős rummal, majd gyújts meg őket (a forró rumtól a cukor megolvad, és a tálban lévő gyümölcsre csepeg)
  3. Amikor a láng elaludt, öntsd a tálba az egy liternyi száraz vörösbort, és az esetleg el nem olvadt cukrot
  4. Önts a keverékhez egy egy liter, sötétre főzött fekete teát, és keverd össze a koktélt fakanállal vagy más eszközzel
  5. Merőkanállal mérd bögrékbe a finom forró ital, ügyelve, hogy minden bögrébe tegyél a gyümülcsökből is
  6. Tegyél egy-egy egész fahéjrudat a bögrékbe, kanál gyanánt

Egészségetekre!

Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu